A Magyar Geofizikusok Egyesületének E-mail címe: geophysic@mtesz.hu

Az Egyesület honlapjának E-mail címe: mageof@elgi.hu

Kérdezz a Földrõl - a geofizikus válaszol (ha tud)....!

Bizonyára vannak érdekes és izgalmas kérdéseid a Földrõl, a Föld belsejérõl, hazánk ásványi kincseirõl, a földrengésekről, a  geofizikusok munkájáról. A magyar geofizikusok közül sokan készek arra, hogy válaszoljanak okosan feltett kérdéseidre (ha idejük engedi). Nem kell mást tenned, mint megírnod kérdéseidet a mageof@elgi.hu E-mail címre. Az Egyesület honlapjának gondozói eljuttatják ezt munkatársaikhoz, kollégáikhoz. Mindannyian azon leszünk, hogy értelmes kérdésekre értelmes választ kapjál.
vigyazz2.gif (68226 bytes)Ne feledd el saját vagy iskolai emil-címedet megadni! A választ elektronikus úton kapod! Ezenfelül illik bemutatkozni is: hányadik osztályba jársz, mit tanultál már a Föld belsejéről vagy az ásványi nyersanyagok kutatásáról.
Vannak olyan kérdések, amelyre nem tudunk válaszolni. Nem vagyunk mindentudók, Földünk igen sok titkot rejteget még elõlünk. Mielõtt kérdeznél, lapozz végig néhány honlapot (például: geofizika.lap.hu ). Lehet, hogy ezeken már ott van a válasz tervezett kérdésedre ...
Ne sértõdj meg azon, ha azt javasoljuk: gyere be valamelyik intézetünk könyvtárába, hogy személyesen kutasd ki a választ. És nem fogunk helyetted sem témazárót, sem szorgalmi esszét írni (de segítünk, hogy meg tudd írni).
Fenntartjuk magunknak azt a jogot, hogy az értelmes kérdésekre adott értelmes válaszokat a honlapunkon közszemlére tegyük (részben itt, részben a "véleményünk szerint" lapon).. 


Tájékoztatás mindenkinek

A Magyar Geofizikusok Egyesülete közhasznú szervezet. Megalakulásakor kitűzött céljainak egyike, hogy terjessze a tudományos ismereteket az országban, és szerepet vállaljon az ifjúság és az idősebbek környezettudatos nevelésében. Tudjuk és hirdetjük, hogy szaktudásunk alapján fel kell lépnünk az áltudományos ökörségek ellen, mert a tudatlanság és a befolyásolhatóság káros a társadalomra, és fékezi hazánk fejlődését.

Ha szakmai tájékoztatásra, tanácsadásra van szüksége, akkor vegye igénybe honlapunk szolgáltatását. Az ország geofizikusai készen állnak arra, hogy konkrét kérdésekre tájékoztató válaszokat adjanak. Amit tennie kell: fogalmazza meg kérdéseit és küldje el a mageof@elgi.hu  E-mail címre. A honlap szerkesztõi a kérdéseket eljuttatják az Egyesület hozzáértõ munkatársaihoz, akik tudásuk és idejük szerint válaszolni fognak.
Ennek a szolgáltatásnak az igénybevételével kérjük, legyen figyelemmel az alábbiakra:
zhlink.gif (104 bytes) ígérjük, hogy válaszunkat a lehetõ legrövidebb idõn belül megadjuk, de elõfordulhat, hogy a téma (vagy a terület) szakértõjét nem tudjuk azonnal elérni;
zhlink.gif (104 bytes)kérdéseit a fenti E-mail címre küldje, jelölje meg saját E-mail címét, mert válaszunkat elektronikus úton küldjük.
zhlink.gif (104 bytes) jelölje meg, hogy képes-e fogadni grafikus állományokat. Munkatársaink szándéka szerint, ha szükségesnek látják és van ilyen anyagunk, válaszainkat térképpel is szeretnénk illusztrálni. A mellékelt állományok általában kis felbontású JPG vagy GIF állományok lesznek.
zhlink.gif (104 bytes) várhatólag válaszaink jelentõs része azt az információt fogja tartalmazni, hogy a kérdésre hol (melyik tudományos intézetünk, egyetemünk könyvtárában, adattárában) lehet megkeresni a feleletet. Ne tekintse ezt elutasításnak - elektronikus kérdezz-felelek szolgáltatásunk nem tudja helyettesíteni a könyvtáraink, jelentéstáraink és adattáraink óriási információhalmazában történõ kutatást.
zhlink.gif (104 bytes) legérdekesebb, a közigazgatást és a szélesebb közönséget leginkább érintõ kérdéseket és válaszokat szemlézzük és feltöltjük honlapunkra.